Hemsidan tar pulsen på EFCs sportråd!

Hemsidan tar pulsen på EFCs sportråd!

Inför säsongen 2024 så har EFC bildat ett sportråd som ska forma EFCs herrlag.
Sedan bildande i mitten på oktober så har sportrådet gjort klart med 8 spelare och en huvudtränare.

Hemsidan skickade några frågor till sportrådet för att stämma av läget!

I jämförelse med andra klubbar så har ni kommit ganska långt redan, berätta, vad har varit nyckeln?

– Vi har tagit med oss året som var och har insett att vi inte sitter på alla svaren. Vi gjorde istället en totalt utvärdering tillsammans med spelarna och var extremt lyhörda inför deras åsikter, tankar och vävde in det tillsammans med våra erfarenheter som inte har fungerat bra. Vi lyckades väl koka ner detta till ett paket som spelarna kände sig trygga med och ville vara en del av.

Jocke Helgestrand är mannen som ska leda EFC tillbaka till divison 3, varför blev det Jocke?
– Som tidigare nämnt, vi har varit lyhörda och tagit med oss mycket. Vi har varit i process med flera ledare och har haft dels en tydlig beskrivning på vilken typ av ledarskap gruppen har önskat som samtidigt lirar med den fotbollen klubben vill stå för. I ett gediget frågebatteri och rekryteringsprocess så stod det tills slut mellan två tränare där vi valde att gå vidare med Jocke.

Vad händer framåt nu?
– Vi sitter i möte under söndag kväll och ska gå igenom listan på spelare som vi är intresserade av och ska fördela dessa mellan oss för att boka in möten. Vi vet vilka spelare vi vill ha och som passar in hos oss men framförallt vilka spelare som behövs för att vinna divison 4.

Ni har en liten senare säsongstart, den 29 januari, varför kör ni igång så sent?
– Också en del av lyhördheten från spelarna. Säsongen i Sverige är otroligt lång. När vi sätter igång så är det ändå nästan 3 månader kvar tills serien börjar. Det räcker gott och väl. Vi sätter igång där den 29 februari och kör tufft i två veckor och därefter kliver vi in direkt i träningsmatcherna. 10 matcher är bokade plus att vi ska spela DM. Det är något nytt och oprövat, vi testar och hoppas på en bra träff i upplägget.

Men riskerar ni inte att gå miste om spelare som vill provspela?
– Vill man provspela för EFC så ska man inte vara hos oss. Vi vet vilka spelare som behövs för nivån och har ingen behov av provspel. Dom som vi värvar ska hålla nivån, både för divison 4 och divison 3. Vi gör en bra rekryteringsprocess i sportrådet och testar därefter spelarnas fysiska förmåga samt skadehistorik hos våra utbildade samarbetspartners

Snyggt, tack så mycket för bra svar, vi hörs igen om två veckor.
– Tack, själv, det gör vi.

Sådär, där har ni lite svårt från vårt sportråd.

Håll utkik framöver på fler nyheter från klubben. Om två veckor tar vi pulsen på sportrådet igen.

/ Hemsidan.

#EFC #FOLKETSLAG #FINNSBARAETTFOLKETSLAG #samarbetspartners

Leave a comment