OM OSS

Eskilstuna FC är en tonårsdröm som gick i uppfyllelse vintern 2013. Drömmen väcktes vid liv redan 2003 då ett kompisgäng bestämde sig för att spela i en och samma klubb.

Samtliga av dessa grabbar spelade då i stans olika klubbar men kompisgänget bestämde sig för att spela fotboll ihop på elitnivå i Eskilstuna Citys juniorallsvenskalag.

Efter ett år tillsammans föddes en idé om att en dag starta en egen klubb där vi kunde återförenas.

 

En klubb som var självklar för ungdomar att utvecklas bäst i.

En klubb där hela Eskilstuna kunde stå bakom och identifiera sig med.

En klubb som bryter barriärer samt trycker under rivaliteten och enar Eskilstunapubliken.

 

Där är vi nu- Eskilstuna FC, FOLKETS LAG.

Vi har ett mål, vi har en plan, men vi har framförallt en drivkraft som har byggts upp under 14 år. Vi skall göra resan hela vägen upp till toppen och etablera oss på Sveriges, samt Europas fotbollskarta.

 

Eskilstuna FC kommer under spelåret 2023 spela i Division 3 efter avancemang i Division 4 under det gånga året.

 

EFC vill utveckla spelaren som har ambition om att bli en duktig seniorspelare men som kanske inte fått chansen då steget varit för stort i deras tidigare klubbar eller av olika sociala skäl inte fått det att fungera. Vi vill växa som klubb och bli en förening som gör samhällsnytta, inte bara fostra duktiga fotbollspelare men även goda individer. Kärleken till fotbollen är stor men vi ser vilken möjlighet och ansvar vi som klubb har för att göra något gott inte bara på fotbollsplanen men även utanför. Som samhället ser ut idag måste vi som förening ta vårat ansvar och vara goda stöttepelare. Med en positiv attityd kan vi utveckla positiv arbetsmoral hos våra unga spelare, enas i brödraskap där vi alla är jämlika oavsett härkomst, religion och etnicitet. Jobbar vi tillsammans mot sunda värderingar på både grupp men även individnivå.